Plaatsen in de omgeving

Vernoux

Beginpunt van het "Parc Regional des Monts d'Ardeche", geclassificeerd als "Station Verte". Bezoek de grote kerk (de hoogste klokketoren in de Ardeche). Specifieke streekproducten die hier te koop zijn: jam, siropen, kaas en frambozen. Op enige afstand van de D 231 kunt u de ruines van het Chateau de la Tourette verkennen (foto links).

Verder is er een plan d'eau met strandje, restaurant en waterfietsenverhuur, picnick bij het Lac aux Ramiers, overdekt zwembad. Markt iedere donderdag. In de zomer een rommelmarkt op de zondagen. De (veelal nederlandse) toeristen bevinden zich hier op een grote camping, in de Intermarche (grote supermarkt of op het terrasje op het dorpsplein. Op het plein is ook een boekwinkel waar vele nederlandse kranten en tijdschriften te koop zijn. Eten kunt u in pizzeria "Le Grillon" (ook andere gerechten), restaurant "L'Archou" en restaurant "Le Relais des Arts". Lees meer over Vernoux op Inforoutes.

Lamastre

Lamastre is het regionale centrum van de streek. Een van de grootste (en drukbezochtste) markt is die in Lamastre op dinsdag, geliefd bij de lokale bevolking en toeristen. Lekker eten kunt u in restaurant "Chez Germaine" (in de hoge wijk) en restaurant "L'escapade" (net buiten het dorp). Uitgebreid inkopen doen, kunt u hier in de Super U. Het VVV van Lamastre is te e-mailen op ot.lamastre@free.fr Meer over Lamastre op Inforoutes.
Een van de mooiste toeristentreintjes van Frankrijk boemelt van Lamastre naar Tournon. De trein uit het begin van de 20e eeuw neemt u mee in een 2 uur durende magnifieke tocht door het dal van de Doux. Het smalspoor waarover gereden wordt, leidt de trein over bruggen, door tunnels en naar stukken ongerepte natuur. Informatie en vooral veel foto's zijn te zien op de volgende pagina's: http://www.trains-fr.org/ en  http://www.freefoto.com/. Rechts is het stationnetje van Lamastre te zien. Het vertrek van een stoomtrein trekt altijd veel bekijks. 

Desaignes

Dit stadje met drie monumentale oude poorten is een oude middeleeuwse burcht geweest (XIe eeuw).  Het heeft zijn middeleeuws aanzien behouden; vestingsmuren met hoektorens en openingen waar de versterkte poorten waren, en de vroegere heidense tempel. Op de overblijfselen is een protestantse kerk gebouwd. Er bevindt zich een museum in het kasteel van de XIVe eeuw. Leuk, maar bij mooi weer vrij druk, plan d'eau

St. Julien Labrousse

Klein dorp met slechts 318 inwoners. Het dorpje strekt zich uit over een oppervlakte van 1647 hectaren op een hoogte variërend van 300 tot 900 meter. 

Men doet er van alles aan om meer toeristen naar hun dorp te krijgen. Dit is volgens ons nog niet goed gelukt, aangezien wij altijd de enige niet-lokale burgers zijn als we door het dorp lopen. Toch zijn er diverse redenen om dit schitterend in de bergen gelegen plaatsje te bezoeken:
- Er is een cafe-restaurant (snack bar) "Chez Monique", waar 's morgens brood gekocht kan worden.
- Er is een tennisbaan. Soms spelen er anderen en kan het gewenst zijn van te voren te bespreken. Dit kan bij de bar "Chez Monique".
- Net buiten het dorp is een golfbaan met 9 holes aangelegd, dat ook voor geschikt is voor niet-golfers. 
- Een schitterend uitzicht vanaf een table d'orientation op de bergen van de Ardeche (o.a. de Mont Gerbier de Jonc en de Mont Mezenc (1751 m.), de Cevennen en de vallei van de Eyrieux. 

Verdere informatie over andere plaatsen volgt nog.

Terug naar de pagina over de omgeving