De omgeving

De camping ligt in het zuiden van Frankrijk, zoals bekend een ideaal vakantiegebied. Niet alleen in de zomer, maar ook in het voor- en naseizoen kunt u genieten van het prettige klimaat, de rust en de prachtige natuur.  De camping ligt in het rustige, noordelijke gedeelte van het departement Ardèche (zie situering) met veel naaldbossen, valleien waardoor rivieren stromen (zoals de Eyrieux), oude kleine stadjes en dorpjes. De streek de Ardèche is uniek in Frankrijk: nergens vindt men een zo grote verscheidenheid van landschappen, compleet met hun eigen klimaat, flora, fauna en karakteristieke natuurmonumenten, op zo korte afstand van elkaar.                 

In de bossen rond de camping zijn (afhankelijk van het seizoen) vruchten als bosbessen en bramen te plukken. In de herfst kunnen tamme kastanjes (marron's) worden geraapt. Gepoft zijn deze een echte lekkernij.
Wilde dieren zijn er ook: op rustige weggetjes zien we wel eens een hert! 

Voor de sportieve kampeerders is de noord-Ardèche een mooie omgeving om te fietsen of te wandelen. Wandelen kan direct vanaf de camping. Er gaan verschillende paden de natuur in. Een kleine rondwandeling met begin- en eindpunt op de camping is uitgezet met gele markeringen.
In Frankrijk mag men overal lopen, dus ook op privé-terrein. Alleen verboden zijn: omheinde stukken grond, moestuinen en landbouwvelden indien men de oogst beschadigt. Bij de VVV's zijn wandelkaarten te halen. De wandelgids van Desaignes is zelfs in het nederlands verkrijgbaar.

Fietsliefhebbers kunnen in een nabijgelegen dorp (16 km) mountainbikes huren en niet al te zwaar tot zware tochten maken. Het VVV in Le Cheylard verkoopt een ATB-routekaart.

Op kleine afstand zijn o.a. exposities, dorpsfeesten, musea, markten en restaurants (ook goedkope en lekkere!) te bezoeken en is tennis, golf compact (9 holes, 7 euro incl. materiaalhuur) en zwemmen mogelijk (zwembad of plan d'eau). Plan d'eaux zijn kleine meertjes in de natuur. Bijvoorbeeld het meertje op 20 minuten afstand in Vernoux: het water is daar altijd lekker en er is een (bewaakt) strandje bij. Verder is er een groot zwembad in de openlucht, het Eyrium (tegen betaling).   

 

 

 

 

  De tennisbaan van St. Julien Labrousse (4,50 euro per uur).

Zwemmen in de Ardeche Kijk op de pagina "zwemmen in de Ardeche" voor een overzicht van alle mogelijkheden in de omgeving van de camping plus vermelding van recreatiemogelijkheden, surveillance en afstand.
Uitstapjes maken

Links: een kasteelruïne bij Vernoux

Rechts: Het plan d'eau bij het middeleeuwse stadje Désaignes.

Een echte aanrader is het om mee te gaan met de stoomtrein van Lamastre naar Tournon. De trein uit het begin van de 20e eeuw neemt u mee in een 2 uur durende magnifieke tocht door het dal van de Doux. Het smalspoor waarover gereden wordt, leidt de trein over bruggen, door tunnels en naar stukken ongerepte natuur.

Informatie en vooral veel foto's zijn te zien op de volgende pagina's:

http://www.trains-fr.org/unecto/cftm.htm http://pguery.free.fr/vivarais.htm http://www.freefoto.com/pictures/transport_rail_worldwide/frasteam/

Links: Stationnetje van Lamastre. Het vertrek van een stoomtrein trekt altijd veel bekijks. Eerst wordt de locomotief op een draaischijf gekeerd, waarna hij met de hand volgeschept wordt met steenkolen en voorzien van water.

Het openlucht zwembad in de vallei van de l'Eyrieux bij Le Cheylard met op de achtergrond het stuwmeer Collanges. Oppervlakte 1650 m2, verhuur waterfietsen. Geopend vanaf half juni tot eind augustus.

Supermarkten (Intermarché en Super U) vindt u op 10 tot 15 kilometer afstand in vier grotere plaatsen: Lamastre, Vernoux, Le Cheylard en St. Agrève.  De Super U in Le Cheylard is van maandag t/m vrijdag geopend tot 19:30 uur en op zaterdag tot 19:00 uur.
De genoemde plaatsen zijn vrij toeristisch.
Kijk op de pagina "dorpjes in de Ardeche" voor een korte beschrijving met foto's van plaatsen die de moeite van het bezoeken waard zijn.
Vrijwel iedere plaats heeft wel ergens een terrasje waar het in de zomer goed toeven is.

Een van de grootste (en drukbezochtste) markt van de regio is die in Lamastre op dinsdag, geliefd bij de lokale bevolking en toeristen. 

Iedere dag is er wel ergens in de omgeving een markt.

Ochtendmarkten (8:00 tot 12:00)
Maandag St. Agrève
Dinsdag Lamastre
Woensdag Le Cheylard
Donderdag Vernoux en St. Martin de Valamas
Vrijdag La Voulte
Zaterdag St. Sauveur de Montagut
Zondag (in het hoogseizoen) St. Pierreville

Markt van lokale boeren (fruit en groenten)
maandag en vrijdag in Le Cheylard (vanaf half juni tot half september)
Van 17:00 tot 19:00

Rommelmarkt
Le Cheylard (Marche du Terroir)

 

Als u met de auto wat grotere uitstapjes wilt maken, is het leuk om naar de Gerbier de Jonc te gaan, een merkwaardige opvallende stenen "molshoop" ontstaan door vroegere vulcanische activiteiten. Deze berg is vanaf de camping te zien bij helder weer. Bij het beklimmen, wat velen doen, kunt u uw eigen pad kiezen. In de winter wordt er in dit gebied gelanglaufd. 
Bij de Gerbier de Jonc bevindt zich de bron van de rivier de Loire, die uiteindelijk in de Atlantische Oceaan uitmondt. In de buurt ligt de Cascade du Ray Pic (waterval). 

Uit eten

Houdt u van lekker uit eten gaan ?  Er zijn in de omgeving vele restaurantjes te vinden. In St. Prix zit bijvoorbeeld Ferme Auberge "Le Brabant" waar u kunt genieten van gerechten uit eigen huis. Verder zit er in Vernoux een pizzeria en in Lamastre een Creperie (pannenkoekenhuisje). 

Wat is het weer?

De temperatuur op dit moment in Montélimar (Zuid-Ardèche):

   

De actuele weersverwachting kunt u op Meteo France vinden.

Festiviteiten
Bekijk hier een kalender met festiviteiten, concerten, feesten e.d. in de omgeving van de camping gedurende de zomermaanden van 2006.

Meer informatie vindt u op de volgende pagina's:

Waar ligt de camping in Frankrijk     Wat zijn de tarieven     Voorzieningen    Contactgegevens  

Is er nog plaats op de camping     Hoe kan ik reserveren

Dorpen in de omgeving     Activiteitenkalender     Zwemmen     Uit eten gaan     Golf compact

Adres van de camping     Routebeschrijving     verslag 2007

Terug naar de hoofdpagina     Handige links over Frankrijk